اگر در زمینههای فناوری اطلاعات و انتقال آن فعالیت دارید، حتما تا به حال نام SS7 Integration را شنیدهاید. در صورتی که قصد دارید با فناوریهایی مانند کدهای USSD کار کنید و یا نیاز به انتقال اطلاعات تلفنی و تماسها دارید، لازم است که اطلاعاتی در رابطه با SS7 نیز داشته باشید. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا به بررسی کامل این موضوع، کاربرد و نحوه کارکرد آن بپردازیم.
با ماهیت SS7 آشنا شوید
Signaling System No.7 یا به اختصار همان SS7، به معنای سیستم سیگنالدهی شماره 7 میباشد و به مجموعهای از پروتکلهای سیگنالدهی تلفنی استاندارد گفته میشود که شیوه تبادل اطلاعات و مدیریت تماسهای تلفنی بر روی شبکه PSTN را، با استفاده از نودها، بر روی یک شبکه دیجیتالی تعریف میکند. به این نودها در شبکه SS7، نقاط سیگنالدهی نیز گفته میشود. لازم به ذکر است که به این تبادل اطلاعات به صورت کلی، تبادل SS7 گفته میشود.
شبکه SS7 دارای چند نود یا نقطه سیگنالدهی میباشد؟
به طور کلی سه نقطه سیگنالدهی در شبکه استاندارد SS7 Integration وجود دارد. این سه نقطه شامل نقاط سوئیچینگ سرویس (SSPs)، نقاط انتقال سیگنال (STPs) و نقاط کنترل سرویس (SCPs)، میباشند. در ادامه مطلب به توضیح مختصری در رابطه با هر یک از این نقاط سیگنالدهی خواهیم پرداخت.
-نقاط سوئیچینگ سرویس یا SSPs:
این نقاط نقش بسیار مهمی در ارتباطات موجود بر روی شبکه SS7 دارند. آنها در واقع شروع کننده و پایان دهنده یک تماس یا ارتباط بر روی شبکه SS7 هستند.
-نقاط کنترل سرویس یا SCPs:
نقاط کنترل سرویس نقش اساسی در نگهداری ارتباطات موجود روی شبکه SS7 دارند. آنها وظیفه راهاندازی شیوه مسیریابی یک تماس را بر عهده داشته و همچنین آن را مدیریت میکنند. به علاوه آنها برخی ویژگیهای خاص و مشخصی را برای این شیوه مسیریابی تعیین میکنند.
-نقاط انتقال سیگنال یا STPs:
نقاط STP در واقع بستههای سوئیچ شدهای هستند که ترافیک موجود بر روی شبکه استاندارد SS7 را، مسیردهی میکنند.
شبکه SS7 به چه شکلی عمل میکند؟
در راستای عملکرد Integration SS7، معمولا نقاطSCP و نقاط STP به صورت زوج قرار دارند. در این صورت، اگر یکی از آن دو متوقف شود، همچنان در شبکه فرآیند تبادل اطلاعات و خدمت رسانی ادامه مییابد. سیگنالدهی که شبکه SS7 برای انتقال اطلاعات از آن استفاده میکند، خارج از باند فرکانسی میباشد. این بدین معناست که اطلاعات سیگنالدهی یا کنترل، بر روی 56 کانال، به صورت جدا از هم و با نرخ اختصاصی 6 کیلوبایت بر ثانیه انتقال داده میشود. این انتقال اطلاعات در قالب یک تماس تلفنی صورت میپذیرد. در سیگنالدهی درون باندی، که در گذشته مورد استفاده قرار میگرفته است، سیگنالدهی برای یک تماس تلفنی، از مداری استفاده میکند که شبیه مداری است که تماس تلفنی بر روی آن انتقال مییابد. لازم به ذکر است که استاندارد SS7، راهاندازی تماسهای تلفنی را بهبود بخشیده و باعث سادهتر شدن فرآیند افزودن و مدیریت خدماتی خاص، همچون انتقال تماس و رومینگ بیسیم میشود.
شبکه SS7 چه کاربردهایی دارد؟
استاندارد SS7 کاربردهای بسیاری در انتقال اطلاعات به صورت تلفنی دارد. از آن میتوان برای راهاندازی و مدیریت ارتباطات برای یک تماس و همچنین قطع ارتباط پس از پایان تماس استفاده کرد. همچنین علاوه بر مدیریت انتقال تماس، این شبکه امکان نمایش نام شخص تماس گیرنده و شماره تماس گیرنده را نیز فراهم کرده و میتواند خدماتی چون تماس سه طرفه، خدمات شبکه هوشمند یا IN و USSD را نیز ارائه دهد. این شبکه در امور بانکداری نیز کارآمد بوده و قادر به صدور صورتحساب افراد میباشد. SS7 Integration همچنین قادر است تا تماسهای تلفنی رایگان برقرار کند. از جمله خدمات تلفنی بیسیم آن نیز میتوان به احراز هویت مشترکان تلفن همراه، خدمات ارتباطات شخصی یا PCS و رومینگ اشاره کرد.
امنیت شبکه SS7 چقدر اهمیت دارد؟
اگر قصد راهاندازی و استفاده از خدمات SS7 را دارید، قبل از هر چیز باید از امن بودن سرویس ارائه دهنده و بخشهای کاربری آن مطمئن شوید. در این مورد لازم است بدانید که طبق یافتههای محققین آلمانی حوزه امنیت، در سال 2014، هکرهای اینترنتی قادرند تا از طریق حفرههای امنیتی که ممکن است در استاندارد SS7 وجود داشته باشند، اطلاعاتی از کاربران تلفنهای همراه همچون موقعیت و جابجایی آنها و حتی مکالماتشان را بدست آورند. به این نوع حملات اصطلاحا Man-in-the-middle گفته میشود، و روندشان به این شکل است که از ایمن نبودن فرآیندهای احراز هویت در پروتکلهای SS7 جهت نفوذ استفاده میکنند.
مفهوم M3UA چیست و چه نقشی در SS7 دارد؟
M3UA یک پروتکل ارتباطی از خانواده SIGTRAN میباشد. M3UA links در شبکههای تلفنی جهت انتقال سیگنالها در پروتکل اینترنتی یا همان IP، مورد استفاده قرار میگیرد. M3UA بخشهای کاربری پروتکل SS7 را فعال کرده، تا بتواند هر فناوری شبکهای را اجرا کند، بدون اینکه تجهیزات تلفنی مانند T-Carrier، E-Carrier و یا عابر بانکها (ATM)، باعث محدودیت آن شوند. این عمل موجب افزایش و بهبود مقیاسپذیری شبکههای سیگنالدهی میشود. M3UA یا در واقع MTP Level 3 User Adaptation Layer، توسط گروهی از IETF SIGTRAN تعریف شد. M3UA همانند سایر پروتکلهای سازگاری، از سرویس SCTP برای انتقال پیامهایی میان المانهای شبکهای خود استفاده میکند. M3UA از یک دستگاه پیچیده برای مدیریت و نشان دادن حالتهایی که در حال اجرایشان است، استفاده میکند.
چرا باید خدمات ما را انتخاب کنید؟
همانطور که گفته شد، از SS7 Integration جهت انتقال اطلاعات تلفنی و مدیریت تماسها و یا حتی صدور صورتحسابهای بانکی استفاده میشود. اما لازم به ذکر است که استفاده از این سرویس و ارائه آن نیازمند تخصص کافی میباشد. همچنین ذکر شد که امن نبودن برخی بخشهای این شبکه، میتواند موجب نفوذ افرادی سودجو به شبکههای انتقال اطلاعات کاربران شما شود. لذا تیم ما، با داشتن افرادی متخصص و مجرب در حوزه فناوری اطلاعات، قادر است تا خدمات مربوط به SS7 را با بهترین کیفیت و امنیت، به شما عزیزان ارائه دهد.
مارا درشبکه های اجتماعی دنبال کنید
اینستاگرام | لینکدین | فیسبوک | توئیتر