USSD چیست؟  کددستوری چیست؟

اولین سوالی که مطرح می شود این است که ussd مخفف چیست؟ در واقع USSD مخفف عبارت Unstructured Supplementary Service Data است. در زبان فارسی معمولا آن را با عنوان «کد دستوری» می شناسند.

یک پاسخ ساده به سوال “USSD چیست؟”  این است که : کدهای آشنایی که بین * و # هستند و بدین ترتیب از شماره‌های تلفن تمیز داده می‌شوند. خیلی از افراد برای خدمات مختلف دولتی و غیردولتی، خرید شارژ و بسته اینترنتی و … از آن بارها استفاده کرده‌اند.

کد USSD  یا  Unstructured Supplementary Service Data یک شبکه GSM یا ارسال پیام در شبکه تلفن همراه است . کدهای USSD همان کدهای *# هستند که عموماً برای خرید شارژ، اینترنت و… از آن‌ها استفاده می‌کنیم.کاربرد کدهای USSD در ارائه خدمات در زندگی روزمره همه انسان‌ها به‌راحتی قابل‌مشاهده است.

این کدها با اپراتورهای ایرانسل، همراه اول، رایتل، آذرتل و… در تعامل‌اند و داده‌های ارسالی به سرور بدون ذخیره شدن، پاسخ داده می‌شود و سرعت پاسخ‌گویی در این روش بالا است. در ادامه به بررسی فناوری کدهای USSD و کاربرد کدهای USSD در ارائه خدمات  خواهیم پرداخت.

USSD یک ارتباط REAL-TIME

وقتی صحبت از پلتفرم مدیریت USSD می‌شود، مسائل زیادی ذهن افراد را به خود مشغول می‌کند اما نکته اینجاست که قبل از هرچیزی باید نسبت به این پلتفرم آشنایی کاملی داشته باشیم. USSD به مکانیزمی گفته می‌شود که بستر مناسبی را برای انتقال اطلاعات در شبکه GSM فراهم می‌آورد. USSD یک ارتباط REAL-TIME را در شبکه مربوطه در اختیار شما قرار می‌دهد. با توجه به این مسئله که مبنای USSD بر یک جلسه کاری استوار شده، بسیاری از افراد بر این عقیده‌اند که این پلتفرم کمک می‌کند تا مدت زمان انتظار جهت پاسخگویی به کوتاه‎‌ترین حد خود برسد.

شما برای ارسال پیام در این پلتفرم می‌توانید از 182 کاراکتر استفاده کنید و نرم‌افزارهای موجود در موبایل و شبکه اپراتور را جهت ارتباطی موثر بکار گیرید. در واقع پیام‌های شما به صورت دیجیتالی و با فشردن کلیدهای * و # ارسال خواهند شد و این اجازه را به شما می‌دهند تا به سادگی اطلاعاتی را به شبکه ارسال و یا دریافت نمایید. با این اوصاف اگر هنوز هم جزء متقاضیان بهره‌گیری از این پلتفرم هستید، توصیه می‌کنیم در ادامه با ما همراه باشید زیرا در نظر داریم توضیحاتی در این راستا خدمت شما ارائه دهیم.

می توان گفت که کدهای USSD  یکی از راه های فرستادن پیام است که در سیستم تلفن های همراه یا GSM به کار گرفته می شود و توانسته است کاربری زیادی داشته باشد. این راهی است که با اپراتورهایی مانند رایتل، ایرانسل و همراه اول تعامل ایجاد کرده و به دیتاهای ارسال بدون آن که در سرور ثبت و ذخیره شود به آن ها پاسخ داده می شود. به عبارتی پس از آن که تقاضای کاربر از طریق تلفن همراه دریافت گردید، در سرور یک بخش جهت بررسی به وجود می آید.

یو اس اس دی USSD چگونه کار می‌کند؟

اکنون که می دانید USSD چیست؟ و ساختار و ماهیت این کدها چگونه است، خوب است که در خصوص کارآیی آن ها نیز اطلاعاتی را کسب نمایید. در حالت کلی می تواند عملکرد کد USSD را در دو دسته تقسیم کرد.

الف – اعمال مدیریت در موبایل – پشتیبانی امنیتی در GSM 2.94

ب – اعمال مدیریت در شبکه – پشتیبانی امنیتی در GSM 3.9

توضیح این که این کدها دارای ساختاری با امنیت کامل نیستند و از استانداردهای امنیتی شبکه ی GSM بهره می گیرند.

پیشنهاد مطالعه مقاله چگونه از طریق کد USSD درآمد کسب کنیم؟

 

USSD و پیشرفت تکنولوژی

همان‌طور که می‌دانید، USSD که در واژگان فارسی تحت عنوان «کددستوری» نام‌برده می‌شود از کلمه Unstructured Supplementary Service Data گرفته شده است.

درواقع USSD یک روش ارسال پیام در شبکه GSM است که به‌صورت خدمات ارزش‌افزوده و بدون هیچ‌گونه هزینه‌ای قابلیت اضافه‌شدن به تمامی شبکه‌ها را دارد.

هر چند که امروزه با توجه به پیشرفت‌هایی که در علم و تکنولوژی رخ داده امکان ارسال و دریافت این مدل از پیام‌ها در تمامی گوشی‌های هوشمند وجود دارد. این کدهای دستوری امروزه برای انجام کارهای متفاوتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

یکی از شایع‌ترین موارد استفاده از این کدها خدمات پرداخت الکترونیک است. مطمئنا برای‌تان جالب خواهد بود که بدانید بسیاری از بانک‌ها به منظور خدمات‌رسانی مطلوب‌تر و کاهش هزینه‌ها و البته پیشی‌گرفتن در بازار رقابت به سراغ فناوری USSD رفته‌اند.

هرچند که فناوری‌های دیگری در این راستا وجود دارد. با این‌حال واقعیت‌های USSD آن‌قدر زیاد است که بازهم شگفت‌زده شوید.

درواقع با ظهور پروژه‌هایی که راهکارهای تراکنش بدون پول نقد و پرداخت الکترونیکی را پیشنهاد داده، اپراتورهای شبکه همراه را وادار کرده به دلایل مختلفی همچون ارائه خدمات مخابراتی رایج و حتی گسترش نام تجاری خود به سراغ فناوری‌های جدید همچون SMS، USSD، IVR، WAP و… بروند. و از این میان SMS و USSD پرطرفدارترین‌اند.

عامل شناسایی پیام های کد دستوری USSD چیست؟

وقتی کاربر پیامی را به شبکه شرکت تلفن ارسال می کند، توسط کامپیوتر اختصاص داده شده به یو اس اس دی پیام دریافت می شود و پس از مدتی پاسخ رایانه به تلفن کاربر ارسال می شود، پیام های ارسالی از طریق USSD توسط هیچ نهادی تعریف نشده است ، بنابراین هر اپراتور تلفن همراه می تواند از هر کد دستوری که برای مشتریان خود مناسب تر است، استفاده کند.

نحوه عملکرد یو اس اس دی

یو اس اس دی گاهی در رابطه با پیام کوتاه استفاده می شود. کاربر درخواستی را از طریق USSD به شبکه ارسال می کند و شبکه با تأیید دریافت با پیامی با این مضمون پاسخ می دهد:

“با تشکر پیام شما در حال پردازش است. به زودی پیامی به تلفن همراه شما ارسال می شود.”

متعاقباً، شخص یک یا چند پیام کوتاه با علائم موفقیت درخواست خود از طریق تلفن همراه دریافت می کند.

یواس اس دی ( USSD ) در واقع چه می کند؟

تمام اتصالات USSD کم و بیش با یک روش خاص شروع می شوند. به یک خدمات دهنده یک کد دستوری ارسال می کنید. کد دستوری ترکیبی از اعداد و کاراکترهای خاص است. اپراتور تلفن همراه شما از این کد استفاده می کند تا شما را به سمت سرویس صحیح هدایت کند.

هنگام برقراری تماس با سرویس، شما به اطلاعات، داده ها، به روزرسانی ها یا برنامه های پیشنهادی یو اس ای دی دسترسی دارید.

USSD هم چنین در دنیای بانک داری نیز برنامه های کاربردی زیادی دارد. ارسال پیام از طریق USSD بسیار سریع تر از یک برنامه بانکی تلفن همراه یا دستگاه عابر بانک است.

فناوری کدهای USSD چیست؟

فناوری کدهای یو اس اس دی بر اساس ارسال درخواست کاربر و گرفتن پاسخ است و گاها به‌صورت یک‌طرفه بدون ارسال درخواست کاربر، صورت می‌گیرد. فناوری USSD از پردازش آنلاین استفاده می‌کند تا امنیت این سیستم بالا باشد. در این کدها اطلاعات به‌صورت رمز و کد و با الگوریتم‌های پیچیده ردوبدل می‌شود. USSD یک فناوری انتقال پیام‌بر اساس نشست است که این مدت‌زمان نشست 20 ثانیه است. اگر پاسخی از طرف کاربر دریافت نکند کد را غیرفعال می‌کند. از ماژول‌های کد USSD می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

Mobile Station, Base Station subsystem, Base Transceiver Station, Base Transceiver Station, Base Station Controller , Home Location Register, Visitor Location Register, Authentication Center

وقتی کاربر کد USSD ارائه شده را شماره گیری می کند، چه اتفاقی می افتد؟

  • درخواست به ارائه دهنده خدمات تلفن همراه ارسال می شود.
  • ارائه دهنده درخواست را از طریق یک دروازه به دستگاه میزبان برنامه هدایت می کند.
  • برنامه، درخواستهایی را که دریافت می کند پردازش می کند و بازخورد ارسال می کند.
  • بازخورد توسط ارائه دهنده، پردازش می شود و به تلفن همراه ارسال می شود.

جادوی پشت کدهای USSD

برای برنامه نویسی کدهای USSD موارد کلیدی وجود دارد که از جمله آن اشنایی با برنامه نویسی، عبارات شرطی، عبارات سوئیچ وغیره می باشد. یکی از مواردی که شما باید دقت کنید این است که کدهای USSD به زبان های مختلفی صحبت می کنند یعنی رشته ها را با اسم های مختلفی ارسال می کند. برای این آموزش قصد داریم موارد زیر را به عنوان پارامترهای درخواست نمونه خود تطبیق دهیم.

تمام پاسخ ها (داده های وارد شده توسط کاربر از طریق تلفن همراه) توسط * از هم جدا شده و هر پاسخی که کاربر وارد می کند به رشته موجود نتیجه می گیرد. بنابراین برای php باید با تابع ()Explode  داشته باشید.

نحوه برنامه نویسی کد های USSD

نکته بسیار مهمی که باید در USSD بدانید استفاده از کلمات کلیدی CON و End است.

کلمه کلیدی CON هنگام اشاره به درخواست مداوم استفاده می شود. به عنوان مثال وقتی انتظار دارید یک کاربر پاسخی را وارد کند.

END برای خاتمه جلسه USSD استفاده می شود. هنگامی که این مورد را در ابتدای متن خود اضافه می کنید ، به ارائه دهنده می گویید که جلسه پایان یافته است و به این ترتیب به کاربر پس از آن یک صندوق ورودی داده نمی شود بلکه یک «خروجی» یا «خروج» داده خواهد شد.

در زیر نمونه ای از کد پی اچ پی وجود دارد:

<?php

#We obtain the data which is contained in the post url on our server.

$text=$_GET[‘USSD_STRING’];

$phonenumber=$_GET[‘MSISDN’];

#we explode the text using the separator ‘*’ which will give us an array.

$serviceCode=$_GET[‘serviceCode’];

$level = explode(“*”, $text);

//check to see of the text variable has data to avoid errors.

if (isset($text)) {

if ( $text == “” ) {

$response=”CON Welcome to the registration portal.\nPlease enter you full name”;

}

if(isset($level[0]) && $level[0]!=”” && !isset($level[1])){

$response=”CON Hi “.$level[0].”, enter your ward name”;

}

else if(isset($level[1]) && $level[1]!=”” && !isset($level[2])){

$response=”CON Please enter you national ID number\n”;

}

else if(isset($level[2]) && $level[2]!=”” && !isset($level[3])){

//Save data to database

$data=array(

‘electoral_ward’ => $level[2],

‘phonenumber’=>$phonenumber,

‘fullname’ =>$level[1],

//Insert the values into the db SOMEWHERE HERE!!

‘national_id’=>$level[3]

);

We end the session using the keyword END.

$response=”END Thank you “.$level[1].” for registering.\nWe will keep you updated”;

}

Also note that we echo the response for every successful request.

header(‘Content-type: text/plain’);

echo $response;

}

?>

حالا نوبت تست کد است که ایا کار می کند یا خیر؟

کارهایی که با کدussd انجام می شود ؟

در کنار آن که از کدهای یو اس اس دی برای کارهایی مانند دریافت گزارش موجودی، خرید شارژ و پرداخت قبض ها استفاده می شود می توان از آن برای پرداخت های خیریه وفعالیت های خیرخواهانه استفاده نمود. بسیاری از شرکت های فعال در این زمینه، در مناسبت هایی مانند عیدفطر، آن گزینه را نیز فعال کرده تا بدین ترتیب محیطی مناسب برای این نوع از فعالیت ها را ایجاد می نمایند.

محیط و سرویس آسان این کدها باعث می شود به سهولت هر کس در هر اندازه از اطلاعات که باشد بتواند با آن ها کارهای بانکی مورد درخواست خود را به انجام برساند.

 

کاربرد کدهای USSD در ارائه خدمات به مشتریان کسب‌وکارها

بیشتر کاربرد کدهای USSD در ارائه خدمات بانکی و پرداخت قبوض است. کدهای USSD در ارائه خدماتی چون خرید شارژ، خرید اینترنت از اپراتورها، پرداخت قبوض، انتقال وجه کاربردهای بیشتری دارند. از دیگر کاربرد کدهای USSD در ارائه خدمات :

  • کمک‌های خیرخواهانه و خیریه‌ها
  • ارائه خدمات شهری
  • ارائه خدمات مبتنی بر مشترکین آب، برق، گاز
  • استعلام خدمات حمل‌ونقل و ترافیک‌ها
  • سرویس بانکی
  • اعلام بدهی عوارض
  • سرویس‌های حمل‌ونقل
  • برخی از خدمات پلیس +10
  • پرداخت حق بیمه
  • نظرسنجی‌ها
  • نوبت‌دهی‌ها
  • رمز یک‌بارمصرف OTP
  • فروش محصولات و خدمات
  • امکان ساختن کارت ویزیت الکترونیک
  •  فروش محصولات و خدمات
  • درخواست پشتیبانی توسط مشتری
  • قابلیت یکپارچه‌سازی با بسترهای پیامک، صوت، ایمیل و غیره.
  •  استعلام کدپیگیری برای اصالت کالا
  •  گزارش گیری
  •  امکان ثبت نام مشتری در سایت، اپلیکیشن و لیست ایمیل شرکت

 

کدهای USSD پرکاربرد در ایران

سامانه خدمات شهری شهر تهران #137*

به پرداخت بانک ملت #712*

بانک آینده #745*

کمک به موسسه خیریه محک #733*

خدمات پرداخت همراه اول #10*

سرویس‌های رایتل #130*

خدمات ایرانسل #555*

خرید شارژ و پرداخت قبوض #780*

سامان کیش #720*

اطلاع از خلافی خودرو و پرداخت خلافی  *110#

پلتفرم کدهای دستوری تلیرکو

شرکت تلیرکو، این امکان را دارد که پلت‌فرم کدهای دستوری را به راحتی و به سرعت در اختیار کسب و کارهایی که امکان راه اندازی و مدیریت کسب و کار خود در بستر کدهای دستوری را دارند، قرار دهد.

این یک حقیقت است که گوشی های هوشمند، در زندگی امروزی بسیاری از افراد، یکی از ضروریات و ملزومات شده است. تعداد زیادی از کاربران از امکانات بانکداری الکترونیک بر روی گوشی همراه خود استفاده می کنند و از کدهای USSD بهره می گیرند، تا بتوانند بدون حضور در بانک ها و با استفاده از چند عدد و بدون استفاده از نرم افزار خاصی، مبادلات بانکی و مالی خود را انجام دهند.

برای مطالعه چگونه سرویس USSD را برای یک شرکت یا شخص حقیقی دریافت کنیم؟ روی لینک کلیک نمایید .

کدهای USSD شامل شماره و علاماتی مانند ستاره و مربع *-# می باشند که در تبلیغات هم آن ها را به وفور می توانید مشاهده کنید. شاید بتوان گفت به عنوان مثال در زمان هایی که نیاز به بسته اینترنت همراه دارید با گرفتن اعدادی مانند #عدد* می توانید به آسانی در لحظه، اینترنت خود را خرید کنید. این نوع از کدها را کد یواس اس دی می نامند که کاربردهای بسیاری داشته است.

 

USSD و مقایسه با SMS

همان گونه که پیش تر از این اشاره شد سیستم ارسال پیامک است که تفاوت های اشکاری با SMS دارد. در سیستم اس ام اس، به محض ارسال پیام از موبایل، پیام در شبکه ذخیره خواهد شد. در صورتی که در این سیستم پس از ارسال پیام، پاسخ را دریافت خواهید کرد.  این بدان معناست که در این سیستم بین موبایل و شبکه ارتباط دو طرفه برقرار می شود اما در ارسال SMS ارتباط بین دو موبایل خواهد بود.

روش کار چنین است که کاربر تقاضای خود را به شکل های *…# برای شبکه ارسال کرده و گزینه هایی را به صورت منو دریافت می نماید که با انتخاب هر یک از اعداد منو و فرستادن آن به سرور، نوع تقاضای خود را اعلام می نماید و سرور نیز پس از دریافت آن، ارسال تقاضای کاربر را به انجام می رساند. در سرویس اس ام اس دریافت با تاخیر همراه است اما در سیستم یو اس اس دی یک ارتباط لحظه ای است.

هنگامی که کاربر تقاضای خود را به صورت #…* برای شبکه ارسال می کند، گزینه هایی را می تواند مشاهده نماید که انتخاب هر یک به سرور ارسال می‌شود. به عنوان نمونه می توان گفت که در منوی شما خرید شارژ وجود داشته و شما تصمیم دارید که شارژ خرید نمایید. یکی از راه هایی که می تواند کار را سریع تر صورت دهد این است که عدد خرید شارژ را در کنار کد اصلی گذاشته و شارژ خود را دریافت نمایید.

یکی دیگر از تفاوت هایی که می توان بین سرویس پیامک اس ام اس و این سیستم به آن اشاره نمود این است که در پیامک شما قادر هستید که متن را ارسال نمایید و تعداد کاراکتر و حروف در پیامک می تواند یک صدوشصت کاراکتر باشد. در صورتی که در سیستم  USSD این تعداد تا یک صدوهشتاد و دو کاراکتر نیز ممکن است.

مزیت های USSD چیست؟

از مزیت های بی شمار کدهای USSD می توان به موارد ذیل اشاره نمود.

برای انجام تقاضا نیازی نیست که اینترنت در دسترس باشد و می توان به صورت آفلاین نیز تمام مراحل ها را به انجام رسانید. همچنین این سرویس ها به صورت رایگان ارائه می شود. با استفاده از این کدهای کارآمد، می توان به آسانی شارژهای اوپراتورهای مختلف را به آسانی و در کمترین زمان و به صورت شارژ مستقیم تهیه کرد.

همچنین برای استفاده از این کدها نیازی به هیچ نرم افزاری نبوده و به سادگی می توان از تنظیمات معمول موبایل برای استفاده از این کدها استفاده کرد. از طرفی چند کارت بانکی خود را می توانید در همان سیم کارت خود ثبت نمایید و با کمک این کدها نیازی ندارید که برای کارهای روزمره ی بانکی خود به بانک مراجعه نمایید.

در این سیستم انتقال اطلاعات و دریافت پاسخ ها در مدت زمان کوتاهی صورت می گیرد زیرا نیازی به ذخیره تقاضاها نیست و پس از ثبت شماره ها تنها کافی است که دکمه ی call را فشار دهید. از طرفی در این سیستم امنیت بسیار بالا می باشد.

برای استفاده از این سیستم بایستی شماره ی کارت بانکی و رمز دوم وارد شود و دیگر مشخصات کارت بانکی استفاده نمی شود. این کدهای USSD را می توان در هر نوع از گوشی های همراه می توان استفاده نمود و نیاز به خدمات خاصی در گوشی همراه نمی باشد. این امکانات باعث می شود که خدمات الکترونیک افزایش یافته و رفت و آمدهای داخل شهر به شدت کاهش یابد.

از جمله کارهایی که می توان با کد یو اس اس دیمی توان انجام داد می توان به مواردی همچون پرداخت اقساط وام، گزارش گیری از بانک و دریافت موجودی، انتقال وجه پایا و… که همگی بدون حضور در بانک انجام پذیر است. فقط کافی است که هنگام واردکردن کدهای USSD، بانک خود را انتخاب نموده و خدماتی را که نیاز دارید دریافت نمایید.

به طور خلاصه برخی از مهم‌ترین مزایای استفاده از USSD عبارتند از:

  1. مقرون به صرفه و کاملاً ایمن است
  2. در تمامی سیستم عامل‌های تلفن همراه قابل استفاده است.
  3. تعامل در زمان واقعی را فراهم می‌کند.
  4. به هیچ بارگیری برای کاربران نهایی نیازی نیست.

با در اختیار داشتن انواع فن‌آوری‌های وب مانند پلتفرم مدیریت USSD به عنوان شرکای قابل اعتماد فناوری، بهترین راه‌حل‌های موجود را با قیمت‌های بسیار مناسب برای کاربران و مشتریان خود تضمین خواهید کرد. شاید جالب باشد که بدانید راه‌حل‌های ارائه شده در تلیرکو کاملا مطابق با نیازهای شما طراحی می‌شوند و انعطاف‌پذیری بالایی دارند تا پولی مطابق با ارزشی که دریافت می‌کنید پرداخت نمائید.

امنیت USSD

پیش از این بیان شد که خدمات این سرویس به جهت ایجاد فضای صوت، از امنیت خوبی برخوردار است. هنگامی که تقاضای خود را ارسال می کنید به سرور بانک ارسال می شود و با وارد کردن مشخصات کارت بانکی خود، این انتقال در نهایت امنیت صورت گرفته و نیازی به نگرانی نیست. این مسیر دارای امنیت اطلاعاتی بسیار خوبی بوده و به محض ارسال تقاضا، سرور بانک نیز پاسخ را به سوی اپراتور می فرستند و نهایتا پیام را شما دریافت می کنید و تمامی این پروسه در مدت زمان بسیار کوتاهی صورت می گیرد.

اجرای کد USSD

یکی از روش هایی که می توان سرویس کدUSSD، را مورد استفاده قرار داد، بهره گیری از شرکت هایی است که خدمات پرداخت آنلاین را انجام می دهند. این نوع از شرکت ها این امکان را دارند که درگاه در اختیار شما قرار دهند. این درگاه را می توانند بر روی موبایل هوشمند شما ایجاد و تامین کنند.

برای آن که بتوانید درگاه داشته باشید ابتدا بایستی برای اخذ نماد الکترونیک کلیه مراحل را طی کرده و آن را دریافت نمایید و سپس تقاضای خود را از شرکت های خدمات پرداخت آنلاین پیگیر شوید. این امکان وجود دارد که خدمات این شرکت ها را بر روی سایت خود نیز داشته باشید. در صورتی که تصمیم دارید فعالیت خود را در سایت ایجاد و گسترش دهید می توانید از این خدمات استفاده کنید.

عملکرد بانک مرکزی در خصوص USSD

یکی از مسائلی که درخصوص USSD دربانک مرکزی صورت گرفته است این است که در سال نودوسه شمسی، دریافت کارمزدی را برای موجودی گرفتن، با استفاده از کدهای دستوری ایجاد کرد تا با این ترتیب این نوع از تراکنش ها را پایین آورد. در سال نودوچهار نیز شرایط خرید و دریافت موجودی را برای شرکت های پرداخت متوقف کرده و برای پرداخت ها نیز سقف دویست هزار تومانی را تصویب نمود تا بدین ترتیب، تمامی موارد بانکی از طریق بانک انجام شده و تنها در شرایط بسیار محدود از کدها و سرویس یو اس اس دی استفاده شود.

اما یک سال بعد سامانه ای از سوی بانک مرکزی معرفی شد که نام آن را پیوند نامید. از طریق این سامانه شماره تلفن و شماره کارت به یکدیگر متصل می شدند تا نیازی به وارد کردن شماره کارت تبوده و امنیت حساب های بانکی را بالا ببرند. سپس در سال نود و شش نیز با اعلام بانک ملی پرداخت قبض های عمومی از این سرویس ممکن شد و دیگر تراکنش ها به کلی از میان برداشته شد.

با این نوع رویکرد بانک مرکزی، کسب و کارهایی که بر اساس  USSD و اپراتورها ایجاد شده بود به مقابله و اعتراض پرداختند. این گروه ادعا می کردند که تصمیم بانک مرکزی ناگهانی بود ه وبه کسب و کارهای آنان که به تازگی ایجاد شده است لطمه وارد کرده است. اما واقعیت آن بود که بانک مرکزی به جهت ایجاد امنیت بیشتر، حدود پنج سال پیش تر اقدامات امنیتی خود را ایجاد کرده و آن را اجرایی کرده بوده است.

ورود فناوری USSD در دنیای پرداخت ها

شاید بتوان گفت در شرایط فعلی، اپراتورها و شرکت هایی که به صورت زیرمجموعه با آن ها فعالیت می کنند باید مقاومت خود را بشکنند. زیرا امروزه این نوع از تکنولوژی که دارای امنیتی ناکافی است، به شکل طبیعی حذف می شود و سرویس های امن تری ارائه می شود.

حضور تکنولوژی های جدیدتری همانند پرداخت الکترونیک گوگل پی، امروزه به دلیل کیفیتی که دارند رو به گسترش و توسعه و رشد می باشند. این نوع از سرویس ها دارای خدمات متنوعی برای کاربران خود هستند و از فناوری NFC به خوبی بهره می گیرند.

نکته مهمی که مطرح است این است که فناوری ها در هر اندازه که دارای امنیت باشند، در صورتی که از آن ها به درستی استفاده نشود و به کارگیری آن ها غیر اصولی باشد می تواند مسائل بسیار زیادی را ایجاد نماید. مدتی است که از سوی سازمان های متفاوتی، ایجاد شرکت هایی در خصوص ایجاد خدمات کیف پول الکترونیک مطرح شده است. اما واقعیت این است که در حالی که سرویس و خدمات USSD دارای چنین معضلات شده است که نتوانسته است برای کاربران ایرانی، امنیت های لازم را ایجاد نماید، آیا بستر لازم برای ایجاد فناوری این چنین وجود دارد.

چگونگی و شرایط دریافت کد USSD

از جمله شرایطی که یک سایت می تواند کد USSD را دریافت نماید می توان به موارد ذیل اشاره نمود :

از مهم ترین شرایط این است که وب سایت تقاضا کننده نماد اعتبار الکترونیکی را دریافت نموده باشد. همچنین گروهی که مدیریت سایت را به عهده دارند نباید دارای سوء سابقه در پلیس فتا باشند. از طرفی داشتن بد حسابی ها با بانک هایی مانند ملی و ملت می تواند امتیاز منفی محسوب شود. داشتن SSL برای سایت یکی از الزامات است.

هنگامی که یک سایت درخواست این سرویس را دارد باید در یکی از زمینه های فروش کالای مجازی، فروش دامین، فروش هاست ودرگاه پرداخت فعالیت داشته باشد. همچنین سایت باید دارای سابقه سه سال باشد و سرور سایت نیز در ایران ایجاد شده باشد وتراکنش هایی که از این کد انجام می شود دارای تعداد زیادی در روز باشد.

برای آن که درگاه در این سرویس فعال شود، مدت زمان ده الی چهل و پنج روز نیاز است. از طرفی مدیران سایت می بایست مدارک شناسایی سایت خود را به بانکی که در نظر دارند ارسال کنند و در این مدت در سایت نیز امکانات برنامه نویسی را ایجاد کرده و کد پیگیری از بانک را دریافت نمایند. در صورتی که بانک تشخیص دهد که مراحل کامل صورت نگرفته است می تواند بدون ابلاغ درگاه را حذف نماید.

عملکرد پلتفرم مدیریت USSD

اگر بخواهیم نسبت به پلتفرم مدیریت USSD اطلاعات بیشتری بدست آورید، در وهله اول باید عملکردشان را شناسایی کنید. به‌واقع عملکرد USSD به دو حالت تقسیم‌بندی می‌شود.

  • مدیریت در سمت موبایل ( PULL)
  • مدیریت در سمت شبکه ( PUSH)

با توجه به توضیحاتی که در رابطه با این پلتفرم خدمت شما شرح داده شد؛ می‌توان درک کرد که عملکرد USSD کاملا متفاوت با عملکرد «پیامک» است. درواقع USSD تلاش می‌کند تا کاربران تلفن همراه یا حاملان آن را از طریق مکانیسم‌های مختص خود تحریک به استفاده از خدمات و امکانات خود نماید و با اطمینان می‌توان گفت که در دنیای مدرن امروزی تا حدود زیادی موفق بوده است. در واقع با استفاده از پلتفرم مدیریت USSD کاربران می‌توانند جلسات USSD را از طریق کد کوتاه USSD (به عنوان مثال * 100 #) یا از طریق کلیدواژه‌های کوتاه در پیام آغاز نمایند. حتی امکان برقراری تماس تلفنی صوتی نیز وجود دارد.

 

اهمیت پلتفرم USSD در دنیای امروز

امروزه علم و تکنولوژی به قدری پیشرفت کرده که USSD به عنوان یک راه‌حل کاملا تعاملی و به منظور رفع نیاز مردم در اکثر خدمات همچون نظرسنجی، خدمات مدیریت حساب، بانک‌داری، رای‌گیری، تلفن همراه و آموزش و.. به‌کار گرفته می‌شود. در حال حاضر به‌طور فزاینده‌ای شاهد حضور پلتفرم مدیریت USSD در برنامه‌های تجاری هستیم، زیرا این پلتفرم کمک می‌کند تا شرکت‌ها و سازمان‌ها نتایج بهتری را دریافت نمایند و سودآوری بیشتری داشته باشند در واقع پشتیبانی USSD از محتواهایی طولانی‌تر از SMS دلیل تمامی اتفاقات است. اگر شما هم به عنوان یکی از صاحبان کسب‌وکار در نظر دارید تا محیطی کاربرپسند، جامع و آسان را تحت فن‌آوری وب در اختیار کاربران خود قرار دهید؛ USSD با تمامی ویژگی‌هایش توانایی پوشش نیازهای شما را دارد و جزء بهترین راه‌حل‌های ممکن است.

قالب‌ پیام‌های USSD را بشناسید

با توجه به استانداردهایی که سازمان جهانی در رابطه با پلتفرم مدیریت USSD منتشر کرده، شما به عنوان صاحبان یک کسب‌وکار به منظور بهره‌گیری از کدهای دستوری USSD باید از فرم تعریف شده به صورت *۱XX# استفاده نمائید. حتی مشاهده شده که در بسیاری از موارد اپراتورها با توجه به نیاز خود سرویس‌هایی را از *۱۰۰# تا *۱۴۹# تعریف می‌کنند. این مسئله به آن‌ها این امکان را می‌دهد تا پس از شماره‌گیری و تماس توسط کاربر، سرویس‌هایی که متناسب با نیاز وی می‌باشد ارائه شود. کدهایی که درباره *۱۵۰# تا *۱۹۹# جهت استفاده خود اپراتورهای موبایل ذخیره شده‌اند که ارتباط دستگاه کاربر با شبکه موبایل را مدیریت نماید.

 

امکانات USSD یا کد یو اس اس دی چیست؟

همه ما می‌دانیم تا زمانی که یک سرویس یا سیستم امکانات و مزایایی را برای ما به همراه نداشته باشد به سختی این اتفاق رخ می‌دهد که به سراغ بهره‌گیری از آن برویم. این مسئله در رابطه با پلتفرم مدیریت USSD نیز صدق می‌کند. حال بهتر است با برخی از امکانات این پلتفرم آشنا شوید؛

  • از اتصالات متعددی پشتیبانی می‌کند.
  • از انعطاف‌پذیری لازم برای ادغام با سیستم صورتحساب اپراتورهای تلفن همراه برخوردار است.
  • زمان چرخش خدمات به‌صورت 24 ساعته است.
  • از رابط‌هایی مانندSMPP ، HTTP ، SOAP و… پشتیبانی می‌کند.
  • از مکانیسم‌های مختلف شارژ و مکانیسم‌های پیشرفته صورتحساب پشتیبانی می‌کند.
  • بر روی زمان واقعی ترافیک USSDنظارت دارد.
  • امکان اتصال هزاران ارائه‌‌دهنده محتوا را فراهم می‌آورد.
  • API مبتنی بر XML ساده برای اتصال خدمات شخص ثالث وجود دارد.

اگر تمایل دارید درمورد ارسال پیامک صوتی اطلاعاتی کسب کنید، به سایت vpayam.ir مراجعه کنید.

درج دیدگاه